Šokoladiniai sausainiai, kurių nereikia kepti

Kai norisi kažko tokio labai šokoladinio, bet šiek tiek tingisi žaisti su orkaite ir prižiūrėti, kad sausainiai nesudegtų − ne bėda! Tik 6 ingridientai, valanda šaldytuve ir mėgaujatės daug sveikesniu, naminiu šokoladiniu desertu.

Reikės:

  • 2 kupinų šaukštų mėgstamų riešutų sviesto (naudojau migdolų)
  • 2 šaukštų medaus
  • 3 šaukštų natūralios karčios kakavos
  • 1 stiklinė avižų
  • 1 arbatinio šaukštelio vanilės ekstrakto (ne esencijos)

Paruošimas:

Avižas suberti į didesnį indą ir atidėti į šalį. Mažame puode ant labai žemos ugnies ištirpinti riešutų sviestą, kakavą ir medų, kol gausis vientisa šokoladinė masė. Įmaišyti vanilę ir skystą masę supilti ant avižų. Viską gerai išmaišyti, kol avižos pilnai pasidengs šokoladine mase.

Iš paruoštos sausainių masės galima formuoti mažus blynukus, kad būtų sausainių formos ir išdėliojus ant kepimo popieriaus, palikti šaldytuve bent valandai. Galima eksperimentuoti su įvairių figūrų silikoninėmis formelėmis, bet kuo sausainiai plonesni − tuo greičiau sustingsta (tuo greičiau galima ragauti savo paruoštus skanėstus!).

Atsakyti

Naviguoti