Kokosų pieno, aguonų ir kivių desertas

Šį kartą kokosų pieno desertas sujungia egzotiškus tropikų skonius su jau gerai pažįstamu tradiciniu šventiniu Kalėdų patiekalu – aguonų pienu. Natūralus kokosų pienas ne tik vitaminų C, E ir B bei mineralų šaltinis, bet ir puiki alternatyva netoleruojantiems ar vengiantiems karvių pieno.

Reikės:

  • 100 ml kokosų pieno
  • 10 g želatinos arba 2,5 g agaro miltelių
  • 100 ml vandens želatinai
  • 100 ml vandens aguonoms
  • 2 šaukštų aguonų, užpiltų verdančiu vandeniu
  • 1 šaukšto klevų sirupo/medaus arba 1 šaukštelio stevijos
  • kivio arba kito rūgštaus vaisiaus, uogų

Paruošimas:

  1. Aguonas užpilti verdančiu vandeniu ir palikti 10 – 20 min pastovėti.
  2. Želatiną/agarą ištirpinti virintame karštame (bet ne verdančiame) vandenyje.
  3. Į ištirpusią želatiną pilti kokosų pieną, įmaišyti klevų sirupo/medaus ar stevijos, sudėti nukoštas aguonas ir viską gerai išmaišyti.
  4. Paruoštą masę pilti į norimos formos indelius ir palikti porai valandų stingti šaldytuve.
  5. Sustingusias formeles puošti mėgstamais vaisiais ar uogomis (ypač tinka kiviai, spanguolės, ananasai).

Atsakyti

Naviguoti