Sūrio pyragas be cukraus, su avietėmis ir riešutiniu padu

Sūrio pyragas vienas mano mėgstamiausių desertų, bet jis toks nuodėmingas, kad vieną gabalėlį tiesiog būtina pasidalinti su draugu! Bet juk būna tokių dienų, kai dalintis visiškai nesinori,  o didelis gabalas torto yra geriausias problemų sprendimo būdas. Tokiais momentais gaminu lengvesnę sūrio pyrago versiją − be cukraus, maskarponę maišau su graikišku jogurtu, o sausainius padui pakeičiu riešutais ir datulėmis.

Reikės:

*20 cm skersmens skardai

  • 300 g graikiško jogurto
  • 250 g maskarponės
  • 400 g šaldytų aviečių
  • 3 šaukšteliai stevijos miltelių arba klevų sirupo
  • 20 g želatinos arba 5 g agaro miltelių
  • 100 ml vandens želatinai

Padui:

  • 100 g minkštų datulių
  • 50 g graikinių riešutų
  • 1 šaukšto natūralios karčios kakavos

Paruošimas:

  1. Pirmiausiai formą tortui padengti kepimo popieriumi, datules, kakavą ir graikinius riešutus susmulkinti iki vienos masės, kloti į skardą 1 mm storio sluoksnį (geriausia dėti drėgnomis rankomis, tuomet neprilips). Palaikyti 10-20 min šaldymo kameroje
  2. Graikišką jogurtą išplakti su maskarpone ir 2 šaukšteliais stevijos miltelių arba klevų sirupo.
  3. Želatiną/agarą užmerkti vandenyje ir pašildyti puode, kol ištirps.
  4. Avietes sutrinti maisto smulkintuvu ir pusę kiekio įmaišyti į graikiško jogurto ir maskarponės masę.
  5. Du trečdalius želatinos/agaro maišyti su jogurto ir maskarponės mase, supilti ant frmoje iškloto riešutinio pado, pastatyti į šaldytuvą stingti.
  6. Tuo metu likusias trintas avietes sumaišyti su šaukšteliu stevijos miltelių arba klevų sirupo, įmaišyti likusią želatiną/agarą ir paruoštą masę užpilti ant torto viršaus.
  7. Palikti bent porą valandų stingti šaldytuve.

komentarai 2

Atsakyti

Naviguoti