Lengvas varškės apkepas

Pūrus ir lengvas varškės apkepas vakarienei, pusryčiams ar pietums. Lengvai paruošiamas ir labai švelnaus skonio, todėl gali būti pagardintas trintomis uogomis, vaisiais ar jogurtu.

Reikės: 

  • 400 g varškės
  • 2 šaukštų natūralaus graikiško jogurto
  • *2 saujos džiovintų spanguolių/razinų/smulkintų abrikosų (nebūtinai)
  • 2 kiaušinių
  • 1 kiaušinio baltymo
  • 1 šaukšto kukurūzų krakmolo
  • 1 šaukštelio kepimo miltelių
  • 1 šaukšto datulių karamelės/ medaus/klevų sirupo
  • 1 šaukštelio vanilės esencijos

Paruošimas:

  1. Spanguoles ar kitus pasirinktus džiovintus vaisius užplikyti verdančiu vandeniu ir palikti.
  2. Atskirti kiaušinių baltymus nuo trynių.
  3. Tris baltymus suplakti iki standžių putų.
  4. Varškę, jogurtą, trynius, krakmolą, kepimo miltelius, datulių karamelę ar medų ir vanilę sutrinti smulkintuvu (blenderiu).
  5. Į varškės masę įmaišyti nuplikytas razinas ar kitus pasirinktus džiovintus vaisius.
  6. Išplaktus baltymus šaukštu sudėti į varškės masę ir švelniai kelis kartus permaišyti, kad susijungtų su varškės mase, bet liktų purūs.
  7. Masę pilti į kepimo popieriumi padengtą formą.
  8. Kepti įkaitintoje 160 laipsnių orkaitėje (su vėjelio funkcija) 30 − 40 min.

Papuošimui naudoju natūralų graikišką jogurtą ir šviežias braškes.

Atsakyti

Naviguoti