Natūrali granola per 5 minutes

Granola šiaip jau turėtų būti sveikesnė suaugusiška sausų pusryčių alternatyva… TURĖTŲ, bet deja prekybos centruose beveik neįmanoma nusipirkti normalios, cukraus, gliukozės sirupo ir dar visokių nesąmonių „nepraturtintos“ granolos. Kaip gerai, kad natūrali granola gali būti taip paprastai ir greitai  pagaminta namuose!  O svarbiausia, kad ne tik mėgaujiesi natūraliu traškumu, bet gali susikurti vis skirtingą granolos versiją.

Reikės:

  • 1 stiklinės avižinių dribsnių
  • 1 šaukštelio medaus
  • pusės stiklinės kubeliais pjaustytų džiovintų abrikosų
  • pusės stiklinės kokoso drožlių
  • pusės stiklinės linų sėmenų
  •  1/3 stiklinės goji uogų

Paruošimas:

  1. Sausoje keptuvėje porą minučių pakepti avižų dribsnius, kol jie taps traškūs ir šiek tiek pagels.
  2. Keptuvės centre padaryti tarpelį ir įdėti medaus šaukštelį. Kai medus išsilydo, sumaišyti jį su visomis keptuvėje esančiomis avižomis, nuimti keptuvę nuo viryklės ir padėti į šalį atvėsti.
  3. Visus likusius ingridientus sumaišyti inde, berti ataušusias traškias avižas ir dar viską permaišyti.
  4. Laikyti sandariai uždarytame inde, kad granola išliktų traški.

Galima gardinti jogurtus, užsipilti migdolų pienu arba tiesiog valgyti be nieko.

Atsakyti

Naviguoti