Baklažanų ir graikinių riešutų užkandis iš Gruzijos

Pastaruoju metu keliavau į Gruziją, kuri garsėja tik jai būdingais maisto šedevrais − sūrio užkepėlėmis Chačiapuri, koldūnais Kimkali, mėsos sriubomis Charčio ir šašlykais. Tačiau Gruzijos virtuvė neapsiriboja tik sočiais, kaloringais miltiniais ar mėsos patiekalais. Ne ką mažiau populiarūs ir lengvesni daržovių patiekalai. Labai sužavėjo sveikesnis keptų baklažanų ir graikinių riešutų užkandis, kurio receptu tiesiai iš Gruzijos dalinuosi su jumis.

Reikės:

  • 2 baklažanų
  • 200 g graikinių riešutų
  • šlakelio ypač tyro alyvuogių aliejaus
  • 1 šaukštelio maltos kalendros
  • 1 šaukštelio maltos paprikos (galima čili, jei mėgstate aštriau)
  • 1 šaukštelio ciberžolės
  • 2 skiltelių česnako
  • 2-3 pjaustytų svogūnų
  • Žiupsnelio druskos
  • 4-5 šaukštų vandens

Paruošimas:

  1. Baklažanus supjaustyti plonomis pailgomis juostomis, apibarstyti druska ir palikti apie 30 min., kol jie ims rasoti (taip baklažanai taps minkštesni, ne kartūs). Nusausinti juosteles popieriniu rankšluosčiu ir lengvai aptepti alyvuogių aliejumi.
  2. Įkaitinti griline keptuvę arba orkaitę įkaitinti iki 180 laipsnių ir dėti baklažanų juosteles. Keptuvėje apkepti iš abiejų pusių, kol baklažanai suminkštės. Kepant orkaitėje kepti 15 − 20 min. arba kol suminkštės ir gražiai pagels.
  3. Keptuvėje nuolatos maišant pakepinti graikinius riešutus, sudėti smulkintus svogūnus ir česnakus bei pakepti tos, kol svogūnai suminkštės.
  4. Pakepintų riešutų masę sumaišyti su visais prieskoniais, vandeniu ir sutrinti maisto smulkintuvu iki vientisos masės (jei masė atrodo per tiršta, įlašinti šiek tiek daugiau vandens ir trinti dar).
  5. Graikinių riešutų masę užtepti ant baklažanų ir susukti suktinukus.

 

 

Atsakyti

Naviguoti