Pavasariškos braškių ir burokėlių salotos

Aš jau nebegaliu sulaukti, kol ateis pavasaris, todėl reikia pačiai pagreitinti procesus! Geriausiai pavasarį į namus atneša gaivūs patiekalai, o ypač − salotos su vasariškais ingridientais. O kas geresnis vasaros atspindys, jei ne braškės? Gal dar ne labiausiai prisirpusios ir kvapnios, bet ideali rūgštelė, atsverianti burokėlių saldumą. Mano braškių ir burokėlių salotos, pagardintos sėklomis ir Fetos sūriu tikrai privers pasijausti lyg pavasarį.

Reikės:

*dvi porcijos

  • 3−4 didesnių virtų burokėlių
  • 5−7 didelių braškių
  • 60 g maišytų sėklų (saujos)
  • 100 g Fetos sūrio
  • Šlakelio balzaminio acto
  • žiupsnelio pipirų

Paruošimas:

  1. Sėklas pakepinti sausoje keptuvėje ant vidutinio kaitrumo.
  2. Burokėlius ir braškes supjaustyti griežinėliais.
  3. Sluoksniuoti vieną burokėlio griežinėlį ir vieną braškės, kol nebeliks.
  4. Ant viršaus užbarstyti pjaustytą kubeliais ar trupintą Fetos sūrį, pakepintas sėklas.
  5. Pagardinti balzaminiu actu ir pipirais.

 

 

Atsakyti

Naviguoti