Salotos su pupelėmis ir ryškiu aviečių padažu

Pavasaris artėja ir organizmas natūraliai pradeda norėti lengvesnio maisto. Bent jau man taip būna. Kartais. Bet lengvesnis maistas − tai jau jokiais būdais nereiškia vieni salotų lapai! Net ir salotos turi būti maistingos, sočios ir spalvotos. Tokios yra šios salotos su pupelėmis ir aviečių padažu. Baltymų (sotumo) šaltinį − pupeles įkraunam „karštais“ prieskoniais ir dar pridedam egzotikos su balzaminiu aviečių padažu.

Reikės:

  • 2 didelių saujų salotų lapų (naudojau Icebergo, špinatų ir rukolos mišinį)
  • 4 − 6 ridikėlių
  • ketvirtadalio smulkiai pjaustyto raudonojo svogūno
  • 1 šaukšto sezamo sėklų
  • 4 didelių šaukštų virtų pupelių (greičio sumetimais galite naudoti ir konservuotas)
  • 1 šaukšto ypač tyro alyvuogių aliejaus
  • trečdalio šaukštelio čili prieskonių
  • 1 šaukštelio ciberželės miltelių
  • 1 šaukštelio česnakų miltelių
  • žiupsnelio druskos

Padažui:

  • 2 šaukštų ypač tyro alyvuogių aliejaus
  • 2 šaukštų balzaminio acto (naudojau šviesų)
  • 6 aviečių (gali būti ir šaldytos)
  • trečdalio šaukštelio čili dribsnių (arba tiesiog miltelių)

Paruošimas:

  1. Salotas sumetame į lėkštę, ant viršaus pripjaustome ridikėlių, užbarstome smulkintų svogūnų ir sezamų.
  2. Tada ruošiame padažą: visus padažo ingridientus susmulkiname trintuvu arba prieskonių malimo kubiliuku.
  3. Keptuvėje įkaitiname alyvuogių aliejų ir metame nusunktas pupeles, kol sušyla ir pradeda šiek tiek skrusti. Tuomet apibarstome prieskoniais, greitai pamaišome ir beriam tiesiai į lėkštę su salotomis.
  4. Viršų apšlakstome avietiniu padažu.

 

Atsakyti

Naviguoti