Kiaušiniai kepti orkaitėje su brokoliais

Dar viena sveikesnių pikantiškų pusryčių idėja maistingam rytui. Kiaušiniai kepti orkaitėje brokolių ir pievagrybių patale. Daug spalvų, brokolių skaidulos geram virškinimui, gerieji riebalai iš avokadų ir sotumo suteikiantys kiaušiniai.

Reikės:

*1 porcijai

  • saujos smulkintų brokolių
  • šiek tiek žiedeliais pjaustyto poro
  • 6 vidutinio dydžio pievagrybių, pjaustytų griežinėliais
  • ketvirtadalio avokado, pjaustyto kubeliais
  • 2 kiaušinių
  • šlakelio ypač tyro alyvuogių aliejaus
  • šiek tiek šviežio, smulkinto čili pipiro
  • žiupsnio svogūnų laiškų
  • žiupsnio pipirų
  • žiupsnio druskos

Paruošimas:

  1. Įkaitinti orkaitę iki 220 laipsnių.
  2. Tuo tarpu keptuvėje ant šlakelio aliejaus pakepinkite brokolius, pievagrybius ir porus, kol šiek tiek suminkštės.
  3. Kepimo skardos dugną lengvai patepkite alyvuogių aliejumi, suverskite pakepintas daržoves, avokadus ir ant viršaus švelniai įmuškite kiaušinius.
  4. Kiškite skardą į orkaitę 15-20 min, kol kiaušiniai bus iškepę pagal jūsų pomėgius.
  5. Viršų galite apibarstyti čili pipiriukais, pipirais, druska ir svogūnų laiškais.

 

Atsakyti

Naviguoti