Čili troškinys su kalakutiena, kynva ir kalafiorais

Daug kas mėgsta naminį, šildantį čili troškinį. Bet žinot, ko nemėgsta beveik visi? To pilvo pūtimo ir kitokių nesmagių reiškinių po tokio gardaus troškinuko! Tai va, žinokit, problema išspręsta, nes reikia tik šiek tiek paįvairinti ingridientus. Daug lengviau virškinamas čili troškinys su kalakutiena, kynva ir kalafiorais pietums ar vakarienei. O likučiai (jeigu liks 🙂 puikiai tiks pagardinti kitos dienos salotoms.

 

Reikės:

*4 vidutinės porcijos

  • 500 g kalakutienos krūtinėlės faršo
  • 2 didesnių morkų
  • 1 raudonojo svogūno
  • 4 skiltelių česnako
  • pusės vidutinio dydžio kalafioro (2 didelių saujų)
  • 4 šaukštų kynvos kruopų
  • 12 pievagrybių
  • 1 skardinės konservuotų pomidorų savo sultyse (taupydami laiką pirkite smulkintus)
  • 1 šaukštelio kuminų miltelių
  • 2 šaukštelių paprikos miltelių
  • 2 šaukštelių čili miltelių
  • žiupsnio pipirų
  • žiupsnio druskos
  • 1 šaukšto alyvuogių aliejaus
  • 1 stiklinės vandens
  • saujos šviežių ar šaldytų svogūnų laiškų

Paruošimas:

  1. Pirmiausiai smulkiai supjaustyti svogūnus ir česnakus, taip iš jų išsiskirs daugiausiai antibakterinių savybių.
  2. Morkas, kalafijorus ir pievagrybius supjaustyti smulkiai.
  3. Didesniame troškinimo puode įkaitinkite aliejų, pakepinkite svogūnus ir česnakus, kol suminkštės.
  4. Sumeskite į puodą visus likusius ingridientus, prieskonius, užpilkite konservuotais pomidorais, stikline vandens ir 30 min troškinkite ant vidutinio kaitrumo uždengtame puode.
  5. Paruoštą troškinį galima pagardinti svogūnų laiškais.

Atsakyti

Naviguoti