Salotos su humusu maistingai pavasario pradžiai

Kai jau pagaliau galima išlipti iš žieminių rūbų sluoksnių, o šylantis oras lauke leidžia gerokai prailginti pasivaikščiojimų laiką, nebesinori jokių sunkių patiekalų. Galiu drąsiai teigti, kad salotų sezonas − atidarytas. Tik nepagalvokite, kad ruošiuosi graužti lapus, to jau tikrai nebus! Salotos su humusu nuspalvins jūsų lėkštę vitaminų įvairove, užtikrins sotumą ir neapsunkins organizmo.

Reikės:

*1 porcijai

  • 2 − 3 didelių lapų Kale salotų, smulkintų vidutiniškai
  • pusės raudonosios paprikos, pjaustytos kubeliais
  • saujos raudonųjų kopūstų, smulkiai pjaustytų
  • pusės mažos cukinijos, pjaustytos šiaudeliais
  • pusės morkos, tarkuotos bulvių skustuku
  • 5 graikinių riešutų
  • šaukštelio sezamo sėklų
  • didelio šaukšto humuso (naudojau pirktinį)

Padažui:

  • šaukšto alyvuogių aliejaus
  • šaukšto citrinos sulčių
  • pusės šaukštelio medaus
  • šiek tiek tarkuoto imbiero
  • žiupsnelis druskos ir pipirų

Paruošimas:

  1. Visas supjaustytas daržoves išdėlioti lėkštėje pradedant Kale kopūstais.
  2. Ant daržovių užbarstyti riešutus ir sezamus, dėti humusą ir užpilti padažu.

Atsakyti

Naviguoti