Kiaušinių užkepėlės: greitai paruošiamos ir neatsibostančios

Ar būna jums tokių dienų, kai atsidarote šaldytuvą, o ten koks vakarykštis patiekalas, kurio jau lyg ir nesinori šildyti, bet gaila ir išmesti? Tokie likučiai gali tapti puikiu akcentu jūsų pusryčiams ar vakarienei! O gal tiesiog norite dar neatsibodusio kiaušinių patiekalo? Kelios sekundės, viską susmulkinat, išplakat kiaušinius ir 20 minučių į orkaitę. Štai jums sočios kiaušinių užkepėlės paruoštos! Ir kaskart jos gali būti vis kitokios ir neatsibodusios.

Reikės:

*1 porcijai

  • 2 kiaušinių
  • pusės stiklinės smulkintų brokolių (naišmeskite brokolių stiebų, puikiai tinka į šias užkepėles)
  • pusės stiklinės svogūnų laiškų
  • 1 šaukšto tarkuoto permezano sūrio
  • 1 pomidoro
  • žiupsnio druskos
  • žiupsnio pipirų

! Improvizuokite su kitokiais priedais (galite įdarui varijuoti vištieną, lašišą, susmulkiintas kitas daržoves, žirnelius, sūrius ar kitus likusius nuo vakar patiekalus)

Paruošimas:

  1. Įkaitinti orkaitę 200 laipsnių temperatūra.
  2. Kepimo formos ar indelių kraštus lengvai patepti alyvuogių aliejumi (silikoninių tepti nereikia).
  3. Visus įdaro ingridientus smulkiai supjaustyti.
  4. Kiaušinius su druska ir pipirais išplakti iki putų.
  5. Į išplaktus kiaušinius greitai įmaišyti sūrį ir susmulkintą įdarą.
  6. Pilti į indelius ar formą, kad neužimtų daugiau kaip 1/3 aukščio (nes užkepėlės kepdamos gerokai pakyla į viršų).
  7. Kepti 15 − 20 minučių, kol gražiai apskrus ir kiaušinai bus paruošti.
  8. Prieš pat traukiant iš orkaitės galima viršų apibarstyti trupučiu sūrio.

Galima valgyti kartu su trintu avokadu (guakamole), šaukšteliu graikiško jogurto su česnakine druska.

Atsakyti

Naviguoti