Salotos su sezamų pastos padažu ir skrudintais migdolais

Vis daugiau saulėtų dienų ir jau karšto maisto nebesinori tiek, kiek žiemos mėnesiais. Todėl galima eksperimentuoti vis su naujais šviežiais ingridientais ir kurti maistingas salotas. Šį kartą daug žalumos, bet pagrindinė šių salotų žvaigždė − padažas. Šiek tiek saldumo nuo granatų, čili aštrumo ir sezamų pastos. Nepatikėsite, kokios sočios šios salotos su sezamų pastos padažu ir kokios spalvingos. Puikiai tinka vegetarams arba tiesiog norintiems paįvairinti mitybą.

Reikės:

Padažui:

  • saujos granatų sėklų
  • 2 šaukštų kanapių aliejaus
  • 1 šaukšto balzaminio acto
  • 1 šaušto sezamų pastos Tahini
  • žiupsnelio čili miltelių arba dribsnių
  • šiek tiek druskos ir pipirų

Salotoms:

  • mėgstamų salotų, žalių lapų (naudojau kinininį ir Kale kopūstus)
  • raudonojo kopūsto riekelė, smulkiai pjaustyta
  • pusės cukinijos, pjaustytos juostelėmis
  • 1 šaukšto pakepintų migdolų riekelių

Paruošimas:

  1. Pakepinti migdolus sausoje keptuvėje, kol šiek tiek apskrus ir taps aromatingi.
  2. Salotų lapus ir kitas naudojamas daržoves išdėlioti lėkštėje.
  3. Padažo ingridientus sudėti į prieskonių malimo indą ir sugrūsti iki vientisos masės (taip pat galima tai padaryti rankiniu, maisto smulkintuvu).
  4. Padažą pilti ant salotų, o viršų apibarstyti migdolų drožlėmis.

 

 

Atsakyti

Naviguoti