Tuno kepsneliai lengvai vakarienei ar pietums

Kai norisi lengvų pietų ar vakarienės − dažnai renkuosi konservuotą tuną. Beveik nieko ruošti  nereikia, greitas ir sotus pasirinkimas dėl pilnavertiškų baltymų. Bet… bent jau man, labai greitai nusibosta tiesiog valgyti tuną su daržovėmis! Todėl siūlau šiek tiek įvairovės − taip pat nesudėtingai paruošiami tuno kepsneliai su gaiviu jogurtiniu agurkų padažu praskaidrins jūsų sveikesnės mitybos repertuarą.

Reikės:

  • 1 skardinės (185 g) konservuoto tuno (savo sultyse)
  • 1 stiklinės virtų geltonųjų lęšių
  • 1 kiaušinio
  • 1 šaukšto smulkintos kalendros arba svogūnų laiškų
  • pusės svogūno
  • žiupsnio druskos ir pipirų
  • šlakelio alyvuogių aliejaus

Padažui:

  • 2 šaukštų natūralaus jogurto
  • 1 nedidelio agurko
  • pusės skiltelės česnako
  • žiupsnio druskos

Paruošimas:

  1. Iš anksto išvirti ir atvėsinti lęšius.
  2. Labai smulkiai susmulkinti svogūną ir sumaišyti su tunu, įmuštu kiaušiniu, kalendra, lęšiais ir kitais prieskoniais.
  3. Įkaitinti keptuvę su šlakeliu aliejaus iki vidutinės kaitros.
  4. Formuoti norimo dydžio tuno masės blynelius ir kepti iš abiejų pusių, kol bus gražiai apkepę.
  5. Padažui agurkus supjaustyti smulkiais kubeliais, įspausti česnaką ir sumaišyti su jogurtu bei žiupsneliu druskos.

 

 

Atsakyti

Naviguoti