Morkų sriuba su riešutais pavasarinei nuotaikai

Jeigu paklausčiau, kodėl naudinga valgyti morkas, turbūt visi choru pasakytumėte: „nes sveika akims“! Bet ar užtenka sugraužti kelias morkas ir jau matysite kaip ereliai? Pamirškite šitas liaudies pasakėles, nes nuostabiosios morkų savybės ir vitaminas A akims pasisavinami tik su riebalais. Tai jeigu graužiate vienas morkas − taip, gausite skaidulų geresniam virškinimui, bet tikrai ne visą morkų naudą. Todėl šįkart dar neragauta pavasariška morkų sriuba su riešutais padės gauti visas naudingąsias morkų savybes!

Reikės:

  • 4 didelių morkų
  • 1 svogūno
  • 100 g graikinių arba migdolų riešutų
  • 1 natūralaus sultinio kubelio
  • 2 stiklinių vandens
  • 1 stiklinės kokosų pieno
  • šaukšto alyvuogių aliejaus
  • druskos, pipirų

Paruošimas:

  1. Riešutus palaikyti bent valandą pamerktus vandenyje (galima ir per naktį).
  2. Morkas nulupti ir susmulkinti (kuo smulkėsnės, tuo greičiau išvirs).
  3. Svogūnus susmulkinti ir šiek tiek apkepti alyvuogių aliejuje, kol suminkštės.
  4. Į puodą sumesti morkas, svogūnus, vandenį, sultinio kubelį ir užvirti.
  5. Pavirti tol, kol morkos bus minkštos smeigiant į jas šakute (apie 20 min).
  6. Tuomet į sriubą suberti nusausintus riešutus ir supilti kokoso pieną, dar šiek tiek pavirti, kol sutirštės.
  7. Pabarstyti druska, pipirais ir sutrinti maisto smulkintuvu iki vientisos masės.
  8. Pilti į lėkštes. Viršų galima paskaninti riešutais, kalendra ar kale kopūstais.

Atsakyti

Naviguoti