Baklažanų, varškės ir pomidorų užkepėlė lengvai vakarienei

Prieš 10 metų šios užkepėlės su pomidorais receptu su manimi pasidalino draugė Ugnė. Nuo to laiko dar turiu išsaugojusi ranka rašytą versiją. Tik pagal originalų receptą ant dugno klojasi sluoksniuota tešla, bet juk nebūčiau aš, jeigu nesugalvočiau sveikesnės ir lengvesnės alternatyvos! Tai va, vietoj tešlos ant dugno atsirado baklažanai. Todėl šiandien jūsų vertinimui − baklažanų, varškės ir pomidorų užkepėlė. Lengvas patiekalas idealiai tinkantis vakarienei, o dar ir neblogas baltymų šaltinis.

Reikės:

*2 porcijoms

  • 160 – 200 g varškės
  • 1 kiaušinio
  • 3 išspaustų česnako skiltelių
  • saujos smulkintų šviežių arba šaldytų žalumynų: svogūnų laiškų, krapų, petražolių
  • žiupsnio druskos, pipirų
  • pusės baklažano (pjaustyto pailgomis juostelėmis)
  • saujos vyšninių pomidoriukų arba dviejų vidutinių pomidorų (pjaustytų apskritimais)
  • šlakelio alyvuogių aliejaus

Paruošimas:

  1. Baklažano juosteles apkepti iš abiejų pusių sausoje karštai įkaitintoje grilinėje ar paprastoje keptuvėje, padėti atvėsti į šalį.
  2. Orkaitę įkaitinti 200 laipsnių temperatūra.
  3. Paruošti varškės masę: varškę, kiaušinį, česnaką, žalumynus ir prieskonius gerai sumaišyti (dar greičiau viską galima sumesti į blenderį).
  4. Kepimo skardos dugną patepti aliejumi, dėlioti baklažano juosteles, kad pilnai padengtų dugną.
  5. Tolygiai ant baklažanų paskirsti varškės masę.
  6. Ant viršaus sudėlioti pomidorus.
  7. Kepti 30 min. Ištraukus palikti šiek tiek atvėsti, taip pat galima valgyti ir kaip šaltą patiekalą.

Atsakyti

Naviguoti