Naminiai baltyminiai batonėliai aktyviems

Kiekvienas aktyvus ir sportuojantis žmogus puikiai žino, kokie svarbūs mityboje yra baltymai. Bet baltymų naudingosios savybės svarbios ne tik sportuojantiems. Baltymai savo gerą vardą užsitarnavo dėl to, kaip puikiai jie numalšina alkį. Todėl nesvarbu, ar laukia aktyvi diena, ar tiesiog matote, kad neturėsite laiko pavalgyti − naminiai baltyminiai batonėliai yra idealus užkandis tokiems atvejams. O paruošimas išvis juokingas: viską sumetate į dubenėlį, pamaišote, suformuojate batonėlius ir po poros valandų jau mėgaujatės.

Reikės:

*5 batonėliams

  • 2 stiklinės avižų dribsnių
  • pusės stiklinės migdolų pieno
  • 3 šaukštų natūralaus riešutų sviesto
  • 1 šaukštelio cinamono
  • 2 šaukštelių kakavos
  • 1 kupino šaukšto kokybiškų baltymų miltelių (tai gali būti tiek pieno, tiek pvz. kanapių baltymai)
  • 1 šaukšto migdolų miltų
  • 1 šaukštelio klevų sirupo

Paruošimas:

  1. Visus ingridientus sudėti į dubenėlį ir sumaišyti iki vientisos masės. Masė neturi būti skysta (jei gaunasi per skysta, įdėti šiek tiek daugiau avižų ir migdolų miltų).
  2. Uždengti maistine plėvele ir 2 valandas masę palaikyti šaldytuve.
  3. Iš masės formuoti norimo dydžio batonėlius, suvynioti į kepimo popierių ir dar šiek tiek palaikyti šaldytuve ar šaldymo kameroje, kol forma sustings.

 

Atsakyti

Naviguoti