Sveikesnė meksikietiška vakarienė (mažai angliavandenių)

Mėgstu įvairiausias pasaulio virtuves ir neįsivaizduoju savo įprastinės mitybos be aštrių meksikietiškų skonių. Tik niekam ne paslaptis ir tai, kad tradiciniai meksikietiški patiekalai nepretenduoja padėti palaikyti lieknos figūros (ach tie gardieji nachos traškučiai su kalnu sūrio!). Tai gal paliekam tuos begėdiškai kaloringus ir daug greitų angliavandenių turinčius skanėstus rimtesnėms progoms, o į įprastinę mitybą įtraukiam lengvesnių meksikietiškų variacijų! Sveikesnė meksikietiška vakarienė su kalafiorais ir liesos mėsos juostelėmis yra tai, ko reikia! Ir pažadu, net nepastebėsite, kad trūksta kukurūzų traškučių ar tortilijos blynelių.

Reikės:

*2−3 porcijoms

  • Vidutinio kalafioro (apie 500 g)
  • 1 šaukštelio čili miltelių
  • pusės šaukštelio ciberžolės miltelių
  • žiupsnio druskos ir pipirų
  • 1 šaukšto alyvuogių aliejaus
  • 220 g lieso steiko
  • pusės šaukštelio sviesto
  • 50 g Čederio sūrio (tarkuoto)
  • čili pipiro (pjaustyto žiedeliais)
  • 1 šaukšto natūralaus jogurto
  • šviežios kalendros ar svogūnų laiškų

Paruošimas:

  1. Kalafiorą supjaustyti išilgai riekelėmis.
  2. Dideliame inde alyvuogių aliejų sumaišyti su čili ir ciberžolės milteliais. Šiame mišinyje apvolioti kalafiorus, kol tolygiai pasidengs, apibarstyti druska ir pipirais.
  3. Orkaitę įkaitinti iki 200 laipsnių.
  4. Kalafiorus paskirstyti kepimo skardoje ir kepti 15−20 min., kol lengvai apkeps.
  5. Steiką supjaustyti labai plonomis išilgomis juostelėmis ir apkepti svieste.
  6. Apkeptus kalafiorus išdėlioti ant orkaitei pritaikytos keptuvės ar skardos dugno, tuomet dėlioti steiko juosteles, apibarstyti tarkuotu sūriu ir kišti į orkaitę kelioms minutėms, kad sūris išsilydytų.
  7. Ištraukus iš orkaitės, apibarstyti šviežia kalendra, čili ir trupučiu jogurto.
  8. Patiekti galima su šviežiai ruošta gvakamole.

Atsakyti

Naviguoti