Gaivus mangų pyragas – lengvesnis vasaros desertas

Kai jau vasara pagaliau lepina šiltomis dienomis, nebesinori jokio sunkaus maisto − tik daug šviežių daržovių ir uogų. Bet aš nemeluosiu − kad ir kokios uogos bebūtų skanios, na kartais tiesiog norisi kažkokio rimtesnio deserto, nors tu ką (merginos mane tikrai supras)! Jeigu ir jūs mėgstate pasmaližiauti, siūlau lengvesnį vasarišką desertą. Gaivus mangų pyragas numalšins rimtesnes saldumynų pagundas ir kaip jau įprasta Mitybologijoje − bus draugiškas figūrai!

Reikės:

*8 porcijoms

Padui:

  • 1 stiklinės migdolų miltų
  • 2 šaukštų sviesto (šalto)
  • žiupsnio druskos

Pyrago masei:

  • 1 mango
  • 400 g natūralaus graikiško jogurto
  • 2 trynių
  • 2 šaukštų klevų sirupo arba pusės šaukšto skystos stevijos
  • citrinos sulčių (iš pusės citrinos)

Paruošimas:

  1. Šaltą sviestą supjaustyti mažais kubeliais ir rankomis sutrinti su migdolų miltais, kol sviestas susijungs su migdolais ir taps vientisa mase.
  2. Ant kepimo popieriumi išklotos formos durgno sudėti migdolų masę. Pirštais tolygiai parskirtyti ir suspauti neaukštu sluoksniu.
  3. Dėti į 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepti apie 15 min., kol pradės gražiai skrusti ir kietėti.
  4. Ištraukti ir palikti atvėsti skardoje.
  5. Tuo metu maisto smulkintuvu sutrinti mangą iki vientisos skystos masės.
  6. Mangą sumaišyti su visais likusiais ingridientais ir vientisą masę pilti ant migdolinio pado.
  7. Pyragą pakepti orkaitėje dar 20-25 minutes. Pyragas neturi visiškai sukietėti.
  8. Ištraukus iš orkaitės atvėsinti ir palaikyti šaldytuve dar bent porą valandų.
  9. Viršų puošti šviežiais mangais, uogomis arba visai nepuošti 🙂

 

 

 

Komentarų skaičius 2

    • Lauryna Komentuoti

      Sveiki, Laura! Aš kepiau 6 porcijoms be pakartojimų, todėl naudojau 18 cm skersmens kepimo formą. Jei gaminsite didesniam žmonių skaičiui, atitinkamai ir produktų reikės daugiau 🙂 Skanaus deserto!

Atsakyti

Naviguoti