Rytietiška kiaušinienė „Shakshuka“: nenusibodę sveiki pusryčiai

Kai jau atrodo visas pusryčių repertuaras atsibodęs ir norisi kažko naujo, ieškau įkvėpimo pasaulio virtuvėse. Vienas iš atradimų yra Vidurio rytų šalyse populiarius pomidorų, paprikų ir kiaušinių derinys Shakshuka. Šiek tiek kalendros, kumino ir rytietiška kiaušinienė leis jūsų skonio receptoriams persikelti į dar neatrastus pasaulio kampelius. O prie naujų skonių, dar ir puikus sveikesnis pusryčių patiekalas!

Reikės:

*2 porcijoms

  • 4 kiaušinių
  • 1 svogūno
  • 2 skiltelių česnako
  • 1 saldžiosios paprikos
  • 3 vidutinių šviežių pomidorų arba skardinės konservuotų
  • 1 šaukštelio kumino miltelių
  • druskos ir pipirų
  • kalendros
  • šlakelio alyvuogių aliejaus

Paruošimas:

  1. Supjaustyti svogūną, papriką ir pomidorus smulkiais kubeliais.
  2. Įkaitintoje keptuvėje pakepinti supjaustytas daržoves, kol suminkštės, įspausti česnaką.
  3. Ant pakeptų daržovių užbarstyti kumino miltelių, druskos ir pipirų.
  4. Toje pačioje keptuvėje daržovėse padaryti duobeles ir į jas atsargiai įmušti kiaušinius.
  5. Uždengti keptuvę dangčiu ir ant silpnos kaitros pakepti dar 5−10 min., kol kiaušiniai bus norimo kietumo.
  6. Viršų apibarstyti šviežiais kalendros lapeliais.

Atsakyti

Naviguoti