Migdoliniai krepšeliai (natūraliai saldinti)

Šie migdoliniai krepšeliai yra idealus desertas dėl kelių priežasčių. Jie labai greitai paruošiami, sotūs ir gali ilgai stovėti šaldiklyje, kol užeis noras „kažko saldaus“ ar netikėtai sulauksite svečių, kuriuos norėsite pavaišinti sveikesniais saldumynais. Ypač patiks riešutinių skonių gerbėjams!

Reikės:

  • 1 banano
  • 3 datulių
  • 1 šaukšto riešutų sviesto
  • 2-4 šaukštų migdolų miltų
  • 50 g migdolų drožlių

Paruošimas:

  1. Visus ingridientus, išskyrus migdolų drožles, sumesti į maisto smulkintuvą ir sutrinti iki vientisos masės (jei masė atrodo per skysta, įdėti daugiau migdolų miltų).
  2. Migdolų drožles išberti kitoje lėkšteje ir drėgnomis rankomis suformuotą masės rutuliuką apvolioti drožlėse, kol nebekibs.
  3. Pagamintus rutuliukus bent 30 min. palaikyti šaldymo kameroje, o užėjus saldumynų „badui“ ar netikėtiems svečiams, traukti iš šaldiklio ir iškart valgyti.

 

 

Atsakyti

Naviguoti