Sausainiai su saulėgrąžomis be miltų

Šviežiai keptų sausainių kvapas man namuose iškart sukuria šventišką atmosferą! Vien dėl to kartais norisi išsikepti sausainių. Kadangi mes Mitybologijoje tradicinius desertus paliekame ypatingoms progoms, o kasdien renkamės sveikesnes ir maistingesnes alternatyvas, tai ir šiandien kviečiu išbandyti sausainių be miltų receptą. Pamenate, neseniai rašiau, kuo galima pakeisti baltus miltus, tai vienas iš būdų yra naudoti riešutų ar sėklų sviestus, kurie puikiausiai suteikia sausainiams formą ir traškumą. Šį kartą miltus sausainių recepte pakeičiau sezamų pasta, bet puikiausiai galite naudoti ir mėgstamą riešutų sviestą. Jūsų dėmesiui − sausainiai su saulėgrąžomis be miltų.

Reikės:

*12 vnt. sausainių

  • 100 g lukštentų saulėgrąžų
  • Pusės stiklinės migdolų miltų
  • 1 šaukšto medaus
  • 1 šaukšto sezamų pastos Tahini (naudojau iš čia) arba riešutų sviesto
  • Žiupsnio druskos
  • Žiupsnelio sodos (ant arbatinio šaukštelio galiuko)
  • 1 šaukštelio obuolių acto

Paruošimas:

  1. Actą sumaišyti su soda ir leisti suputoti.
  2. Nugesintą sodą sumaišyti su medumi, žiupsniu druskos ir sezamų pasta (riešutų sviestu, jei naudojate jį).
  3. Tuomet suberti migdolų miltus ir išmaišyti ar suminkyti rankomis iki vientisos tešlos.
  4. Šaukšteliu atgnybti tešlos, drėgnomis rankomis susukti rutuliuką ir jį apvolioti lėkštėje su saulėgrąžų sėklomis.
  5. Skardoje su kepimo popieriumi išdėlioti rutuliukus ir pirštu paspausti, kad pasidarytų blynukai.
  6. Kepti 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 5-6 minutes (sausainiai labai greitai gali sudegti, todėl patikrinkite jau po 4 minučių).
  7. Ištrauktus sausainius atvėsinti ir skanauti.

Komentarų skaičius 1

Atsakyti

Naviguoti