Naminis humusas: tradicinis ir su burokėliais

Jeigu dar nesergate avinžirnių manija, tai pats laikas pradėti įtaukti šį nepaprastai maistingą produktą į savo mitybą. Puikus augalinis baltymų, skaidulų šaltinis ir šiaip be galo universaliai pritaikomas įvairiuose patiekaluose. Vienas iš mano mėgstamiausių avinžirnių patiekalų − humusas. Vidurio Rytų šalyse neatsiejama kultūros dalis, bet ir būtinas užkandis kiekvieno sveikuolio virtuvėje. Laukiate svečių ar ieškote sveikesnio užkandžio, kuriuo galėtumėte mėgautis žiūrėdami mėgstamą filmą ar skaitydami knygą? Tuomet dviejų skirtingų skonių naminis humusas prie daržovių lazdelių bus pats tas.

Reikės:

  • 1 stiklinės virtų ar konservuotų avinžirnių
  • 2 šaukšto sezamų pastos Tahini (naudaujau šią)
  • 2 česnako skiltelių
  • 1 arbatinio šaukštelio kumino
  • 1 arbatinio šaukštelio kalendros
  • Pusės citrinos sulčių
  • 1 šaukšto alyvuogių aliejaus
  • Žiupsnio šviežios kalendros
  • Žiupsnio druskos
  • 1 virto burokėlio

Paruošimas:

  1. Nulupti česnaką.
  2. Į maisto smulkintuvą suberti nusausintus avinžirnius, česnakus, sezamų pastą, aliejų, citrinos sultis bei prieskonius ir sutrinti iki vientisos masės.
  3. Pusę masės išimti į dubenį, apšlakstyti alyvuogių aliejumi, paprikos milteliais ir šviežios kalendros lapeliais.
  4. Kitą pusę masės sutrinti kartu su virtu burokėliu ir apibarstyti kalendros lapeliais.
  5. Patiekti su mėgstamomis daržovių lazdelėmis.

Atsakyti

Naviguoti