Abrikosų desertas su maskarpone ir riešutais

Kol abrikosų, persikų, slyvų sezonas, savo saldumynų pagundas galite patenkinti labai paprastai, nekaloringai ir netgi maistingai! Vienos persiko ar abrikoso puselės užtenka pasisaldinti dienai, bet desertukas toks lengvas ir gaivus, kad visiškai nereikės bijoti, kad apsunksite po jo.  Šis abrikosų desertas su maskarpone ir smulkintais riešutais ne tik paskanins gyvenimą, bet ir bus vasariška ryški puošmena ant jūsų stalo.

Reikės:

*2-3 porcijoms

  • 5-6 vidutinio dydžio šviežių abrikosų
  • 1 šaukšto maskarponės sūrio
  • 3 šaukštų natūralaus jogurto
  • 30 g graikinių ar kitų riešutų
  • 1 šaukštelio klevų sirupo, medaus ar žiupsnelio birios stevijos

Paruošimas:

  1. Abrikosus perpjauti pusiau ir išimti kauliukus.
  2. Maskarponę išplakti plakikliu su jogurtu ir klevų sirupu, kol bus puri vientisa masė.
  3. Riešutus susmulkinti peiliu.
  4. Šaukšteliu ar konditeriniu maišeliu tolygiai padalinti maskarponės kremą ant visų abrikosų puselių.
  5. Viršų apibarstyti riešutais.
  6. Galima priš pateikiant paruoštus abrikosus šiek tiek atvėsinti šaldytuve.

 

Atsakyti

Naviguoti