Kepti persikai su mocarela ir bazilikais

Dar vienas nepaprastai skoningas lengvesnis vasariškas patiekalas tiesiai iš Italijos. Italijos virtuvė man patinka savo paprastais bet idealiai suderintais šviežių produktų deriniais. Ir tikrai tobulam skoniui užtenka vos kelių ingridientų! Kol dar griliaus ir ant laužo keptų patiekalų sezonas, rekomenduoju ir jums nepabijoti išsikepti šviežius persikus. Persikai kepdami šiek tiek karamelizuojasi ir įgauna dar ryškesnį skonį. Kepti persikai su mocarela ar burata, šviežiu baziliku ir šlakeliu alyvuogių aliejaus ar balzamiko privers iš džiaugsmo šokti jūsų skonio receptorius.

Reikės:

*1 porcijai

  • 1 didelio persiko ar 2 vidutinių
  • Pusės rutuliuko mocarelos ar buratos sūrio
  • 5-6 šviežių bazilikų lapelių
  • Šlakelio alyvuogių aliejaus
  • Šlakelio balzaminio acto (nebūtinai)
  • Žiupsnio drukos

Paruošimas:

  1. Persikus padalinti pusiau, išimti kauliuką ir supjaustyti apskritimais.
  2. Persikų apskritimus apkepti girliuje ar girinėje keptuvėje ir ištraukus atvėsinti lėkštėje.
  3. Mocarelą supjaustyti griežinėliais.
  4. Lėkštėje dėlioti persiko griežinėlį, mocarelą ir baziliko lapelį tol, ko baigsis.
  5. Viršų apšlakstyti alyvuogių aliejumi, balzamiku, trupučiu druskos.

Atsakyti

Naviguoti