Kiaušinių apkepas su špinatais, porais ir sūriu

Kiaušinių patiekalai tikriausiai daugeliui asocijuojasi tik su pusryčiais. Bet jei pasižiūrėtumėte į Prancūzijos virtuvę, pamatytumėte, kad omletai, kišai ir kiti kiaušinių patiekalai puikiausiai tinka ir pietums, ir vakarienei. Su prancūzais sutinku ir aš. Kiaušinių patiekalai yra maistingi, sotūs, turintys nemažai baltymų, todėl tinkami ne tik ryte, bet ir vakare. Šįkart siūlau ir jums paeksperimentuoti ir kiaušinių patiekalus valgyti pietums ar vakarienei. O kad įsitikintumėte, kad tai kuo puikiausias ne tik pusrytinis patiekalas − štai jums kiaušinių apkepas su špinatais, porais ir sūriu. Skanaus!

Reikės:

*2-3 porcijoms

  • 4 kiaušinių
  • Pusės svogūno
  • Pusės poro
  • 2 saujų špinatų lapų
  • Žiupsnio druskos ir pipirų
  • 60 g Čederio sūrio
  • Alyvuogių aliejaus skardai patepti

Paruošimas:

  1. Sūrį smulkiai sutarkuoti.
  2. Svogūnus ir porus susmulkinti.
  3. Kiaušinius išplakti su prieskoniais, įmaišyti sūrį, špinatus ir porus su svogūnais.
  4. Masę supilti į aliejumi pateptą kepimo skardą ir kepti 180 laipsnių orkaitėje apie 15-20 minučių, kol kiaušiniai nebebus skysti.

Atsakyti

Naviguoti