Nekeptas datulių karamelės pyragas su riešutais

Jeigu datulės jums skaniau už saldainius, tai šis nekeptas datulių karamelės pyragas jums tikrai patiks. O jeigu recepte nenaudosite kokoso drožlių, tai pyragas bus labai panašaus skonio kaip „Snickers“ šokoladukas! Šis pyragas labai sotus, todėl mažas pyrago dydis nereiškia, kad nereikia dalintis 🙂 Prisižiūrintiems formas, užteks tik nedidelio gabalėlio pasilepinti lietingą dieną. Be to, tinkamas vegetarams, veganams ir netoleruojantiems laktozės/gliuteno.

Reikės:

*4-6 procijoms

Padui

  • 5 minkštų datulių be kauliuko (naudojau šias iš Alpanos parduotuvėlės)
  • 150 g anakardžių riešutų
  • 2 šaukštų kokoso drožlių
  • Šlakelio verdančio vandens

Datulių karamelės sluoksniui

  • 2 didelių šaukštų natūralaus riešutų sviesto
  • 5 minkštų datulių be kauliuko
  • 2 šaukštų migdolų pieno
  • 1 šaukšto klevų sirupo
  • žiupsnelio druskos (nebūtinai)

Viršui papuošti:

  • 50-70 g pakepintų žemės riešutų
  • 1 juostelės juodojo šokolado (nebūtinai)

Paruošimas:

  1. Visus pado ingridientus sudėti į maisto smulkntuvą (kombainą) ir užpylus šlakeliu verdančio vandens, susmulkintis, kol susiformuos vienas masės gumulas.
  2. Pado masę kloti į vieną nedidukę skardelę ar į atskiras keksiukų formeles.
  3. Tuomet paruošti datulių karamelės sluoksnį: visus šio sluoksnio ingridientus taip pat maisto smulkntuvu sutrinti iki vientisos masės.
  4. Ant pado dėti datulių karamelės sluoksnį.
  5. Ant datulių karamelės sluoksnio suberti pakepintus žemės riešutus.
  6. Garų vonelėje ištirpinti gabalėlį juodojo šokolado ir šaukštelį laikant aukštai, apšlakstyti riešutus.
  7. Paruoštą desertą palaikyti bent valandą šaldiklyje.
  8. Prieš valgant bent 15 minučių leisti pastovėti kambario temperatūroje.

 

 

Atsakyti

Naviguoti