Sėklų ir grūdų duonelės be miltų

Iki šiol, kai norėdavosi ryte sumuštinukų su avokadais ar duonelės prie sriubos, pirkdavau parduotuvines pilnagrūdes duoneles arba kepdavau šias duoneles be miltų. Bet prieš porą dienų išbandžiau dar vieną naminės duonos su daug sėklų ir pilnagrūdėmis avižomis receptą. Likau labai maloniai nustebinta. Ypatingai greitai paruošiama, tikriausiai paruošiau duonos masę per 5 minutes! Ir skonis superinis, labai traškios, sočios ir svarbiausia nesukelia gliukozės kraujyje šuoliukų, kurie yra krūvos ligų, persivalgymo priežastimi. Jeigu dar norite pagreitinti procesą, tai siūlau kepti duoną vienoje skardoje (aš kepiau atskiras duoneles keksiukų formose). Šios sėklų ir grūdų duonelės dar ir ilgai nesensta, todėl iš anksto išsikepę turėsite atsargų visai savaitei.

Reikės:

10 vnt. storesnių duonelių ar vienai didesnei duonai

  • 40 g linų sėmenų (naudojau auksinius linų sėmenis iš Alpanos parduotuvėlės)
  • 40 g avižų grūdų
  • 40 g saulėgrąžų sėklų
  • 40 g moliūgų sėklų
  • 40 g graikinių riešutų
  • 40 g sezamų sėklų
  • 2 kiaušinių
  • 2 šaukštų alyvuogių aliejaus
  • Žiupsnio druskos

Paruošimas:

  1. Avižų grūdus prieš naudojant pamirkyti bent valandą.
  2. Orkaitę įkaitinti iki 150 laipsnių temperatūros.
  3. Nusausintas avižas sumaišyti su nesmulkintomis sėklomis ir riešutais.
  4. Įmušti kiaušinius, supilti aliejų, pabarstyti druska ar kitais mėgstamais prieskoniais ir gerai išmaišyti
  5. Sėklų masę sudėlioti po šaukštą ar du į keksiukų kepimo formeles ar vieną didesnę kepimo formą.
  6. Kepti apie 30 min.

Atsakyti

Naviguoti