Obuolių pyragas be miltų su traškiu riešutiniu padu

Ruduo man tiesiog neatskiriamas nuo obuolių pyrago ir po namus maloniai pasklindančio cinamono aromato. Ir nors jau tiek daug išbandyta įvairiausių obuolių pyragų versijų, vis noriu išbandyti kažką naujo. Aš tikiu, kad ir jūs turite savo klasikinį, gal dar iš mamos ar močiutės išsaugotą mėgstamiausią obuolių pyrago receptą. Bet siūlau šįkart į savo obuolių pyrago receptų bandymus įtraukti ir vieną sveikuoliškesnį obuolių pyragą. Kuo jis sveikuoliškesnis? Man sveikuoliškesnis tikrai ne visada reiškia turintis mažiau kalorijų, bet tikrai maistingesnis, turintis mažiau cukraus ir miltų. Šitas obuolių pyragas be miltų būtent toks! Kaip tik turėjau draugės atvežtų naminių obuolių, tai vakar kepiau šį pyragą. Tikrai užtenka mažo gabaliuko, sotu, ne per saldu, bet vakare prie arbatos užsimanius kažko saldaus pats tas.

Reikės:

22 cm skersmens skardai

*6-8 porcijoms

Padui:

  • 200 g anakardžių riešutų
  • 1 stiklinės migdolų miltų
  • 2 šaukštelių malto cinamono
  • 1 šaukšto klevų sirupo
  • 2 šaukštų sviesto

Obuolių sluoksniui:

  • 6-8 saldesnių obuolių
  • 1 šaukšto cinamono
  • 1 šaukšto klevų sirupo

Paruošimas:

  1. Į maisto smulkintuvą suberti visus pado ingridientus ir susmulkinti, kol visi ingridientai susijungs į vieną masę.
  2. Ant kepimo popieriumi padengtos kepimo formos pirštais tolygiai paskirstyti ir suspausti pado masę.
  3. Obuolius nulupti, supjaustyti plonomis riekelėmis, apibarstyti cinamonu, apšlakstyti klevų sirupu ir viską gerai išmaišyti.
  4. Obuolius sluoksniuoti ant pado tol, kol pasibaigs.
  5. Kepti 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20-30 minučių, kol obuoliai suminkštės.

 

 

Atsakyti

Naviguoti