Nealkoholinis karštas vynas šaltiems vakarams

Šaltėjant orams natūraliai mažiau laiko praleidžiame saulėje, nebegauname tiek vitamino D, todėl nuotaiką reikia pakelti visokiomis mažytėmis mielomis smulkmenomis. Mano namuose prasideda žvakių, obuolinių pyragų ir patefono muzikos sezonas. O dar labiau nuotaiką pakelia po namus pasklidęs šventinis karšto vyno prieskonių kvapas. Tik žinoma, karštas vynas tegul lieka šventėms, o sveikesniems jaukiems vakarams kuo puikiausiai tiks aromatingas nealkoholinis karštas vynas.

Reikės:

*4 porcijoms

  • 4 vaisinės arbatos pokelių arba 4 šaukštų erškėtrožių žiedų
  • 1 apelsino
  • 1 obuolio arba kriaušės
  • 1 pokelio karšto vyno prieskonių
  • 1 litro vandens

Paruošimas:

  1. Apelsinus supjaustyti riekelėmis.
  2. Obuolius supjaustyti mažais kubeliais arba taip pat apskritimais (man dar patinka su sausainių formelėmis išspausti žvaigždutes).
  3. Į vidutinio dydžio puodą supilti vandenį, sudėti karšto vyno prieskonius, arbatos pokelius be popierėlių arba erškėtrožių žiedus bei supjaustytus vaisius.
  4. Viską užvirti ir uždengtu dangčiu ant nedidelės kaitros pavirti apie 20 min.
  5. Supilstyti į puodelius arba stiklines.

 

Atsakyti

Naviguoti