Varškės apkepas su moliūgų įdaru vakarienei ar desertui

Prieš kelias dienas važiavau pavargusi po darbų namo ir tai buvo viena iš tų dienų, kai žinojau, kad vakare tikrai neužteks tik arbatos puodelio. Norėjau dar ir kažko saldaus prie arbatos. Kadangi savaitgaliai ir ypatingos progos yra mano laikas pasilepinti rimtais saldumynais, o čia buvo eilinė savaitės diena, reikėjo sugalvoti kažką iš serijos „visai sveika, bet saldumo poreikius patenkina“. Galbūt galvojate, kad tuomet išvis jau galėjau apsieiti tik su arbatos puodeliu ir ugdyti valią. Bet deja, tokios strategijos neveikia man, neveikia ir dar daugybei žmonių, o ribojimai virsta persivalgymais. Tai gal ačiū, geriau jau nereikia, geriau jau eisiu eksperimentuoti virtuvėje. Šaldytuve turėjau varškės ir moliūgą, pridėjau dar kelis ingridientus ir eksperimentų rezultatas labai maloniai nustebino, todėl dalinuosi ir su jumis. Lengvas varškės apkepas su moliūgų įdaru vakarienei ar maistingesniam desertui.

Reikės:

*4 porcijos

  • 180 g varškės
  • 3 šaukštų natūralaus graikiško jogurto 
  • 2 kiaušinių
  • 1 šaukšto klevų sirupo ar medaus
  • 1 banano
  • 1 šaukštelio krakmolo (nebūtinai, bet suteikia moliūgams kietesnę konsistenciją)
  • 1 šaukštelio cinamono
  • 1 stiklinės trinto moliūgo (iš maždaug 400 g svorio moliūgo)

Paruošimas:

  1. Nupjauti moliūgo žievę, supjaustyti molūgus gabalėliais ir apvirti garuose ar suvyniojus į foliją pakepti orkaitėje apie pusvalandį, kol suminkštės.
  2. Moliūgus sutrinti maisto smulkintuvu, sumaišyti su šaukšteliu cinamono, krakmolo ir šaukšteliu klevų sirupo ar medaus.
  3. Atskirti dviejų kiaušinių baltymus nuo trynių, baltymus išplakti iki standžių putų.
  4. Varškę sutrinti su tryniais, bananu, jogurtu, puse šaukšto klevų sirupo ar medaus.
  5. Į varškės masę lengvai įmaišyti baltymus.
  6. Į nepridegančią ar kepimo popieriumi padengtą nedidelę skardą supilti pusę varškės masės.
  7. Per centrą šaukštu ant varškės masės sudėti moliūgų masę.
  8. Viršų vėl užpilti varškės mase.
  9. Kepti 180 laipsnių orkaitėje apie 30-40 minučių. Ištraukus leisti apkepui bent pusvalandį atvėsti ir sustingti, o turintiems kantrybės, palaikyti šaldytuve porą valandų.

 

Atsakyti

Naviguoti