Moliūgų sriuba su mėlynuoju sūriu ir kepintomis sėklomis

Artėjant šaltesniems orams, norisi tamsiais vakarais įsisukti į didelius megztinius ir valgyti kažką šildančio. Man kreminės sriubos iš sezoninių daržovių yra būtent tas komforto suteikiantis maistas šiuo laikotarpiu! Trintos sriubos labai lengvai pasiduoda eksperimentams ir naujiems skonių, tekstūrų deriniams, todėl traukite iš spintelių užslėptus riešutus ar sėklas, pagardinkite mėgstamu sūriu ir prieskoninėmis žolelėmis. Šiandien su jumis dalinuosi savo mėgstama moliūgų sriuba su mėlynuoju sūriu ir pakepintomis moliūgų sėklomis. Sriuba kupina skonių, todėl net ir be grietinėlės jai pakanka kremiškumo.

Reikės:

*3-4 porcijoms

  • 1 kg moliūgo
  • 1 didelės morkos
  • 1 vidutinio svogūno
  • 2 česnako skiltelių
  • 2 natūralaus sultinio kubelių
  • Šlakelio alyvuogių aliejaus
  • 50 g mėlynojo pelėsinio sūrio (pvz. Gorgonzolos)
  • 50 g moliūgų sėklų
  • 3 stiklinių verdančio vandens

Paruošimas:

  1. Moliūgą nulupkite ir supjaustykite dideliais kubeliais.
  2. Morką nulupkite ir supjaustykite griežinėliais.
  3. Svogūną ir česnaką susmulkinkite.
  4. Visas daržoves sudėkite į dubenį ir apšlakstykite alyvuogių aliejumi.
  5. Lengvai daržoves apkepkite keptuvėje ar orkaitėje, tuomet sudėję į didesnį puodą užpilkite verdančiu vandeniu ir sudėkite sultinio kubelius.
  6. Leiskite daržovėms virti ant vidutinės kaitros apie 20 minučių, kol moliūgai ir morkos bus minkšti.
  7. Tuo metu sausoje keptuvėje be aliejaus pakepinkite moliūgų sėklas ir supjaustykite mėlynąjį sūrį mažais kvadratėliais.
  8. Išvirusias daržoves sutrinkite maisto smulkintuvu (blenderiu). Tik supylus į lėkštes apibarstykite sūriu ir leiskite šiek tiek ištirpti.
  9. Tuomet apibarstykite kepintomis moliūgų sėklomis ir skanaukite sriubą.

 

Atsakyti

Naviguoti