Morkų sausainiai be miltų ir pridėtinio cukraus

Jeigu jau kurį laiką skaitote Mitybologijos tinklaraštį, tai tikriausiai pastebėjote, kad be miltų ir be pridėtinio cukraus tikrai galima pasigaminti įvairiausių maistingesnių desertų versijų. Šiandien recepto žvaigždė − morka. Žinau žinau, kad kai kurie iš jūsų dabar suraukėte antakius, nes morkos ir sausainiai gali nuskambėti kaip gan keistas derinys. Suprantu jus, nes morkos dažniausiai asocijuojasi su pikantiškesniais patiekalais, pavyzdžiui troškiniais ar sriubomis. Bet duokit ir šitai daržovei progą tapti jūsų sveikesnių sausainių dalimi. Tikrai nustebsite − morkos puikiai įsikomponuoja į receptą, priduoda sausainiams drėgmės. Šie morkų sausainiai be miltų ir pridėtinio cukraus, todėl iš anksto išsikepę jų, turėsite greitų maistingų užkandžių, jei išalksite.

Reikės:

* 14-15 vnt. sausainių

  • 4 šaukštų natūralaus riešutų sviesto arba sezamų pastos 
  • 1 banano (kuo bananas labiau sunokęs, tuo sausainiai bus saldesni)
  • 3 kupinų šaukštų migdolų miltų 
  • Pusės šaukšto cinamono
  • Žiupsnelio muskato 
  • 2 šaukštų kokoso drožlių
  • 40 g graikinių riešutų (sauja)
  • 1 vidutinės morkos
  • 1  šaukštelio klevų sirupo (norintiems saldžiau)

Paruošimas:

  1. Morką sutarkuoti smulkia tarka.
  2. Susmulkinti graikinius riešutus.
  3. Sutrinti bananą.
  4. Visus ingridientus suberti į vieną dubenį ir gerai sumaišyti.
  5. Ant kepimo popieriumi padengtos skardos po šaukštą paskirstyti sausainių masę.
  6. Kepti 180 laipsnių orkaitėje 10-12 minučių.

Atsakyti

Naviguoti