Nekeptas pyragas su riešutų sviestu ir šokoladu saldintas datulėmis

Pyragus valgyti patinka tikriausiai kiekvienam, bet kai kepi ir daliniesi su kitais dėl labai svarbios priežasties – jie būna dar skanesni ir figūrai mažiau kenkia 😉 Jeigu negirdėjote arba dar nedalyvavove, visus kviečiu prisijungti prie lapkričio 6-10 dienomis vykstančios „Pyragų dienos” ir ne tik pasimėgauti desertais, bet dar padėti vaikučiams, kuriems reikia pagalbos. Na, o kad nereikėtų galvoti, kokį čia pyragą kepti, kaip visada siūlau maistingesnę versiją! Tirpstantis burnoje, nekeptas pyragas su riešutų sviestu ir šokoladu. Beje, labai sotus, todėl tikrai pakanka mažo gabaliuko.

Reikės:

*8 porcijoms (gavosi pusė stačiakampės skardos)

Šokoladiniam sluoksniui

  • Pusės stiklinės datulių be kauliukų
  • 100 g riešutų sviesto
  • 2 šaukštų nesaldintos kakavos
  • Žiupsnio druskos (išryškina šokolado skonį)
  • 2 šaukštų chia sėklų

Riešutiniam sluoksniui

  • Pusės stiklinės datulių be kauliuko
  • 100 g riešutų sviesto

Paruošimas:

  1. Nedidelę stačiakampę pyrago formą ar keksiuko formeles pakloti kepimo popieriumi.
  2. Datules užpilti verdančiu vandeniu ir palaikyti bent 10 minučių, tuomet vandenį nupilti.
  3. Visus šokoladinio sluoksnio ingridientus susmulkinti maisto smulkintuvu iki vientisos masės ir išėmus ant kepimo popieriumi padengtos formos, tolygiai suspausti.
  4. Tuomet visus riešutinio sluoksnio ingridientus susmulkinti maisto smulkintuvu ir tolygiai paskirstyti ant šokoladinio sluoksnio.
  5. Pyrago formą bent valandą ar pernakt palaikyti šaldytuve, ištraukti tik prieš ragaujant.

Atsakyti

Naviguoti