Riešutų ir sėklų granola saldinta bananais

Nežinau, kas sugalvojo granolą, bet tas žmogus yra atsakingas už mano priklausomybę pusryčiams valgomą jogurtą užsibarstyti šitu gėriu. Ir kad ir kaip aš ją mėgčiau, parduotuvinės granolos dažniausiai savo cukraus kiekiu geriausiu atveju primena sutrupintus sausainius, o ne maistingą pusryčių patiekalą. Todėl tegul tai ir lieka desertu, o kasdienai galima pasigaminti savo maistingesnę versija. Jau ne kartą kepiau granolą su avižomis, bet kartais ir avižos nusibosta, todėl šįkart naujai atrasta – riešutų ir sėklų granola, saldinta tik bananais.

Reikės:

  • 100 g anakardžių
  • 70 g lukštentų saulėgrąžų
  • 50 g moliūgo sėklų
  • 50 g kokoso drožlių
  • 1 banano (kuo labiau sunokęs, tuo geriau)
  • 2 šaukštų cinamono
  • 1 šaukšto aliejaus, tinkamo kepimui

Paruošimas:

  1. Bananą sutrinkite iki tyrelės ir sumaišykite su cinamonu ir šlakeliu aliejaus.
  2. Riešutus peiliu šiek tiek susmulkinkite ir sumaišykite su sėklomis.
  3. Ant riešutų supilkite bananų masę ir labai gerai išmaišykite, kol tolygiai pasiskirstys.
  4. Ant skardos suberkite visą granolos masę ir tolygiai paskirstykite plonu sluoksniu.
  5. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių ir 3 minutes kepkite granolą, ištraukę pamaišykite, pakratykite ir dar 2 minutėms įkiškite į skardą.
  6. Ištraukus granolą iš orkaitės – leisti atvėsti, taip ji išliks traški.

Atsakyti

Naviguoti