Falafeliai kepti orkaitėje vakarienei be mėsos

Vidurio rytų virtuvės gerbėjams falafeliai tikriausiai visai ne naujiena. Na, o jeigu dar neragavote, tai iš avinžirnių ar pupelių pagaminti traškūs rutuliukai, dažnai valgomi su humuso padažu. Tikrai labai skanus, sotus patiekalas, puikiai tinkantis norintiems pailsėti nuo mėsos ar tiesiog mėgstantiems daržovių patiekalus. Vienintelis dalykas, dėl kurių galėčiau prikibti prie falafelių – tai, jog jie kepami riebaluose ir silpnesnių skrandžių savininkams gali būti sunku juos suvirškinti. Bet kaip visada reikia tik šiek tiek eksperimentų, po kurių gimsta sveikesni falafeliai kepti orkaitėje.

Reikės:

  • 1 stiklinės virtų pupelių ar avinžirnių
  • 3 šaukštų saulėgrąžų sėklų
  • 1 svogūno
  • Šlakelio aliejaus
  • 1 šaukštelio kuminų miltelių
  • 1 česnako skiltelės
  • Žiupsnio druskos

Paruošimas:

  1. Svogūnus smulkiai supjaustyti ir pakepinti, kol suminkštės.
  2. Saulėgrąžas pakepinti sausoje keptuvėje ant vidutinės kaitros, kol šiek tiek apskrus.
  3. Pupeles ar avinžirnius berti į maisto smulkintuvą, kartu sumesti pakepintus svogūnus, saulėgrąžas, česnaką bei prieskonius ir lengvai pulsuoti, kol taps vientisa masė (bet nereikia permalti iki tyrelės).
  4. Iš masės formuoti norimo dydžio rutuliukus ir juos paspaudžiant išdėlioti ant kepimo popieriumi padengtos skardos.
  5. Kepti 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15-20 min.
  6. Iš orkaitės ištraukus leisti porą minučių atvėsti ir geriausia nuimti falafelius nuo skardos su šaukštu ar plona metaline mentele, nes jie gaunasi gan trapūs.
  7. Patiekti su salotomis, humusu ar jogurtiniu padažu.

Atsakyti

Naviguoti