Kūčiukai be miltų maistingesnėms šventėms

Šiais metais žiema visiškai nevėluoja, o pirmosiomis gruodžio dienomis iškritęs toks gausus sniegas jau primena apie artėjantį šventinį laikotarpį ir visus laukiančius skanėstus. Ir turbūt nėra namų, kuriuose šiuo prieššventiniu laikotarpiu nebūtų vieno užkandėlio – kūčiukų! Šiais metais kūčiukai buvo vienas iš klasikinių kalėdinių patiekalų, kurį norėjau paversti bent šiek maistingesniu. Jūsų dėmesiui – kūčiukai be miltų. Vietoj baltų, išvalytų miltų eksperimentavau su maltais migdolais ir žinokite, rezultatai nenuvylė. Skonis gavosi labai panašus, tik daugiau sotumo, tai nesinori valgyti saujomis 🙂

Reikės:

  • 1 kiaušinio
  • 200 g migdolų miltų
  • 1 šaukštelio klevų sirupo ar medaus
  • 1 šaukšto sviesto ar kokosų aliejaus
  • Žiupsnio druskos
  • 2 šaukštų aguonų

Paruošimas:

  1. Išplakti kiaušinį.
  2. Sviestą ištirpinti.
  3. Visus ingridientus sumaišyti iki vientisos masės ir masę suvyniojus į plastikinę plėvelę, palikti šaldymo kameroje 20-30 min.
  4. Tik išėmus masę iš šaldiklio, įkaitinti orkaitę iki 170 laipsnių temperatūros.
  5. Masę padalinti į nedidelius kamuoliukus ir juos susukti į virveles, o virveles peiliu supjaustyti norimo dydžio kūčiukais.
  6. Kūčiukus išdėlioti ant kepimo popieriumi padengtos skardos ir kepti 5-7 minutes, kol gražiai apskrus.

Atsakyti

Naviguoti