Kalėdiniai sausainiai be baltų miltų

Man šventės neįsivaizduojamos be kepinių kvapo, pasklindančio po namus. Ir žinoma, kaipgi be traškių imbierinių sausainių! Jau vien tešlos kočiojimas, formelių spaudimas ir draugų vaišinimas šviežiai keptais sausainiais yra geriausia švenčių laukimo dalis. Štai Kalėdiniai sausainiai be baltų miltų, kuriuos jau išbandžiau ne vieną kartą. Sausainukai gaunasi labai ploni, todėl vienas ar du prie arbatos tikrai nesugadins figūros.

Reikės:

  • 1 stiklinės migdolų miltų
  • 1 šaukštelio cinamono
  • 1 šaukštelio imbierų miltelių
  • ¼ šaukštelio maltų gvazdikėlių
  • ¼ šaukštelio maltų muskato riešutų
  • 1 žiupsnelio druskos
  • 4 šaukštų sviesto
  • 1 šaukšto medaus arba melasos
  • 1 kiaušinio
  • ¼ šaukštelio sodos
  • 2 šaukštelių obuolių acto

Paruošimas:

  1. Migdolų miltus sumaišyti su cinamonu, imbieru, gvazdikėliais, muskatu ir druska.
    Kambario temperatūros sviestą suplakti mikseriu su medumi arba melasa.
  2. Į sviesto masę įplakti kiaušinį.
  3. Sodą „nugesinti” acte, kad suputotų ir įmaišyti į sviesto masę.
  4. Sviesto masę sumaišyti su migdolų miltais ir prieskoniais.
  5. Paruoštą tešlą dėti 20 min į šaldymo kamerą (taip tešla nelips prie paviršiaus ir rankų).
  6. Orkaitę įkaitinti iki 160 laipsnių (vėjelio funkcija).
  7. Iš šaldymo kameros traukti tešlą ir iškočioti kočėlu ant kepimo popieriaus 1 mm storumo, spausti norimas formeles ir iš karto perkelti ant kepimo popieriumi padengtos skardos.
  8. Įkaitintoje orkaitėje sausainius kepti 4-5 min ir ištraukus leisti atvėsti (geriausia nuėmus nuo skardos).

Atsakyti

Naviguoti