Jogurtas su keptomis kriaušėmis ir pistacijomis

Jeigu rytą pradėti labiau mėgstate saldžiais pusryčiais, bet fantazija baigiasi jogurtu su granola, štai dar viena saldi ir visai draugiška figūrai jogurto alternatyva. Jogurtas su keptomis kriaušėmis ir pistacijomis! Pradžioje gan skeptiškai žiūrėjau į pačias kriaušes, bet pakepintos jos tampa daug minkštesnės, šiek tiek saldesnės ir tiesiog tobulai tinka su nesaldintu jogurtu. O dar pabarsčius traškiomis pistacijomis, tai gaunasi puikus pusryčių patiekalas arba netgi sveikesnis desertas. Kriaušes galima iškepti iš anksto ir laikyti šaldytuve, o ryte tik užmesti ant jogurto.

Reikės:

*1 porcijai

  • 100-200 g natūralaus jogurto
  • Pusės kriaušės
  • 15 vnt. pistacijų riešutų
  • 1 šaukštelio klevų sirupo

Paruošimas:

  1. Kriaušę supjaustyti išilgai 1-2 mm juostelėmis. Išdėlioti ant kepimo popieriumi padengtos skardos.
  2. Orkaitę įkaitinti iki 200 laipsnių temperatūros ir įdėjus skardą, kriaušes kepti apie 10 minučių, kol suminkštės. Ištraukus atvėsinti.
  3. Pistacijų riešutus susmulkinti peiliu.
  4. Į lėkštę sudėti jogurtą, ant jo išdėlioti kriaušes ir apibarstyti pistacijomis. Viršų apšlakstyti šaukšteliu klevų sirupo.

 

Atsakyti

Naviguoti