Brokoliai su česnakiniu permezano padažu

Daug kam brokoliai asocijuojasi su beskonėmis ant garų virtomis „dietinėmis“ daržovėmis. Arba dar su kultūristų plastmasinėmis dėžutėmis prie virtos vištos ir ryžių. Bet žinokit, brokoliai nenusipelno tokio nuobodaus paruošimo! Jų naudingąsias savybes galite gauti ir valgydami daug daugiau skonio turinčius patiekalus. Svarbiausia, atrasti mėgstamus derinius. Šįkart tiesiai iš orkaitės – brokoliai su česnakiniu permezano padažu. Lengvesnei vakarienei arba kaip garnyras prie vištienos, žuvies, ar pagardas grikių ar kitoms pilno grūdo košėms.

Reikės:

*2 porcijoms

  • 1 nedidelio brokolio
  • 1 šaukšto alyvuogių aliejaus
  • 2 skiltelių česnako
  • 2 šaukštų tarkuoto permezano
  • 2 šaukštų sezamo pastos Tahini
  • 3 šaukštų natūralaus jogurto
  • 1 šaukšto granatų sėklų

Paruošimas:

  1. Brokolį supjaustyti išilgai arba krūmeliais.
  2. Ant kepimo popieriumi padengtos skardos paskirstyti brokolius, apšlakstyti juos alyvuogių aliejumi arba aptepti teptuku.
  3. Orkaitę įkaitinti iki 200 laipsnių ir skardą su brokoliais kepti 5 minutes.
  4. Padažui sutrinti česnaką, permezaną, sezamų pastą ir jogurtą iki vientisos masės.
  5. Ištraukus brokolius, juos apšlakstyti padažu ir pabarstyti granatų sėklomis.

Atsakyti

Naviguoti