Burgeriai iš lęšių ir graikinių riešutų su kreminiu avokadų padažu

Kartais tiesiog reikia maisto, kuris suteikia daug energijos ir tikrai numalšina alkio jausmą. Daug kam tai – burgeriai! Ir tikrai nekalbu apie popierinius McDonaldo skanėstus, kalbu apie tikrus, sultingus ir vos tarp rankų telpančius gražuolius. Bet šįkart apie ne mažiau sočią nei tradicinė ir labai maistingą versiją! Burgeriai iš lęšių ir graikinių riešutų. Labai alkaniems – su pilno grūdo bandele, o norintiems lengviau – be bandelių, o su avokadų padažu.

Reikės:

*2 burgeriams

  • 1 stiklinės virtų lęšių (1/3 stiklinės nevirtų)
  • 100 g graikinių riešutų
  • 1 didelio svogūno
  • Pusės morkos
  • 1 šaukšto maltų kuminų
  • 2 šaukštų sojos padažo
  • Šlakelio alyvuogių aliejaus

Avokadų padažui:

  • 1 avokado
  • Pusės citrinos sulčių
  • Žiupsnio druskos

Paruošimas:

  1. Lęšius išvirti.
  2. Svogūną supjaustyti mažais kubeliais ir pakepinti keptuvėje ant nedidelės kaitros, kol suminkštės.
  3. Graikinius riešutus lengvai apkepti sausoje keptuvėje.
  4. Morką sutarkuoti per smulkią tarką.
  5. Pakeptus svogūnus, lęšius, riešutus ir morkas sudėti į maisto smulkintuvą ir sumalti iki vientisos masės.
  6. Masę sumaišyti su sojos padažu ir prieskoniais.
  7. Formuoti du didesnius burgerio paplotėlius, jei valgysite su bandele arba norimo dydžio mažesnius paplotėlius.
  8. Suformuotus burgerio paplotėlius dėtį į įkaitintą keptuvę ir apkepti iš abiejų pusių (versti su dviem didesnėmis mentelėmis, kad masė nesubyrėtų).
  9. Padažui sutrinti avokadus su citrinos sultimis ir druska.
  10. Burgerio paplotėlius dėti ant bandelių, pagardinti padažu, svogūnais, pomidorais ar salotomis.

Atsakyti

Naviguoti