Pavasariui prasidėjus norisi ir lengvenių, gaivesnių patiekalų. Todėl pats laikas išbandyti dar neragautus salotų receptus. Vienu iš receptų noriu pasidalinti ir su jumis. Naujas atradimas – salotos su keptu ožkų sūriu, mandarinais ir šilauogėmis. Padažui naudojau kepintų sezamų aliejų, tai tikrai rekomenduoju, nes vien šitas aliejus sumaišytas su mandarinų rūgštele ir trupučiu medaus pakelia salotas į kitą lygį. Visi skoniai tokie vasariški, ingridientai kupini vitaminų, todėl po salotų jausitės energingi ir neapsunkę.
Reikės:
*1 porcijai
- Pusės avokado
- 2 stiklinių šviežių salotų lapų
- 50 g šilauogių
- 50 g ožkų sūrio
- 1 mandarino
- 1 mažo agurko
Padažui:
- 1 šaukšto sezamų aliejaus
- 1 šaukštelio medaus
- 1 mandarino arba pusės apelsino sulčių
Paruošimas:
- Lėkštėje išdėlioti salotų lapus.
- Avokadą ir agurką supjaustyti šiaudeliais, išdėlioti ant salotų lapų kartu su mandarinais ir šilauogėmis.
- Ožkų sūrį pakepti vidutinės kaitros keptuvėje su šlakeliu aliejaus, kol abi pusės šiek tiek išsilydys (apie minutę). Sūrį išdėlioti lėkštėje.
- Padažui sumaišyti sezamų aliejų su išspaustomis mandarinų sultimis ir medumi. Padažą pilti ant paruoštų salotų.
Komentarų skaičius 1
Kada Mitybologija atidarys restoraną ?
Norisi visiems paragauti tų skanumynų…