Salotos su keptu ožkų sūriu, mandarinais ir šilauogėmis

Pavasariui prasidėjus norisi ir lengvenių, gaivesnių patiekalų. Todėl pats laikas išbandyti dar neragautus salotų receptus. Vienu iš receptų noriu pasidalinti ir su jumis. Naujas atradimas – salotos su keptu ožkų sūriu, mandarinais ir šilauogėmis. Padažui naudojau kepintų sezamų aliejų, tai tikrai rekomenduoju, nes vien šitas aliejus sumaišytas su mandarinų rūgštele ir trupučiu medaus pakelia salotas į kitą lygį. Visi skoniai tokie vasariški, ingridientai kupini vitaminų, todėl po salotų jausitės energingi ir neapsunkę.

Reikės:

*1 porcijai

  • Pusės avokado
  • 2 stiklinių šviežių salotų lapų
  • 50 g šilauogių
  • 50 g ožkų sūrio
  • 1 mandarino
  • 1 mažo agurko

Padažui:

  • 1 šaukšto sezamų aliejaus
  • 1 šaukštelio medaus
  • 1 mandarino arba pusės apelsino sulčių

Paruošimas:

  1. Lėkštėje išdėlioti salotų lapus.
  2. Avokadą ir agurką supjaustyti šiaudeliais, išdėlioti ant salotų lapų kartu su mandarinais ir šilauogėmis.
  3. Ožkų sūrį pakepti vidutinės kaitros keptuvėje su šlakeliu aliejaus, kol abi pusės šiek tiek išsilydys (apie minutę). Sūrį išdėlioti lėkštėje.
  4. Padažui sumaišyti sezamų aliejų su išspaustomis mandarinų sultimis ir medumi. Padažą pilti ant paruoštų salotų.

 

Komentarų skaičius 1

Atsakyti

Naviguoti