Blyneliai be baltų miltų su mocarela ir pomidoriukais

Man atrodo, kad mes visi Lietuvoje esame užaugę „ant blynų“. Ir tikrai nėra namų, kuriuose nebūtų kepami blynai vienu ar kitokiu pavidalu. Šiandien apie eksperimentus su lietiniais. Nors ir atrodytų nedaug juose miltų ir nieko neatsitiks nuo retkarčiais suvalgytų blynų  tiesa, bet galima padaryti ir kelis nedidelius maistingesnius pakeitimus tiems kartams, kai nusprendžiate, kad norite sveikesnių lietinių. Man baltus miltus kepiniuose labiausiai patinka pakeisti maltais migdolais dėl neutralaus jų skonio ir drėgnumo, o net ir neturint migdolų miltų, visada juos galima susimalti maisto smulkintuvu iš migdolų branduolių. Lietinius galite įdaryti visomis įmanomomis jūsų mėgstamomis kombinacijomis, o mano gaminti blyneliai be baltų miltų šįkart su mocarelos sūriu, šviežiais bazilikais ir vyšniniais pomidoriukais.

Reikės:

*8 mini blyneliams arba 4 įprastinio dydžio

Blynelių tešlai:

  • 4 šaukštų kreminio sūrio (Philadelphia)
  • 2 kiaušinių
  • 5 šaukštų migdolų miltų
  • 2 šaukštų pieno, augalinio pieno ar vandens
  • Kepimo aliejaus

Įdarui:

  • 250 g vyšninių pomidoriukų
  • 285 g mocarelos rutuliukų
  • Saujos šviežių bazilikų

Paruošimas:

  1. Tešlą pilti ant šlakeliu aliejaus pateptos ir ant mažos ugnies įkaitintos nepridegančio paviršiaus keptuvės, po 3-4 šaukštus (jei mini keptuvė), į didesnę keptuvę – trečdalį/pusę stiklinės. Iškart įpylus tešlą, keptuvę pakėlus pasukioti, kad paviršius tolygiai pasidengtų tešla.
  2. Blynelį po maždaug 30 sekundžių pradėti nuo kraštų atkėlinėti su lanksčia silikonine mentele, kol visas atsikels ir apvertus pakepti dar 30 sekundžių.
  3. Blynelius laikyti sudėtus vieną ant kito, suvyniojus maistinėje plėvelėje ar kepimo popieriuje arba iškart įdaryti pjaustyta mocarela, bazilikais ir pomidoriukais bei sulankstyti norima forma.

Atsakyti

Naviguoti