Cukinijų duonelė su migdolų miltais

Dar vienas maistingesnis receptas vietoj baltų miltų duonos – cukinijų duonelė su migdolų miltais. Gaunasi gana drėgnas ir universalus kepinys, galima naudoti kaip pagrindą avokadų, lašišos ar kitoms pusryčių ar užkandžio tipo užtepėlėms. Kitas valgymo būdas – kaip daržovių apkepas su šaukšteliu graikiško jogurto ir žaliomis salotomis. Duonelė greitai paruošiama ir tinkama tiems, kurie neturi laiko kasdien gamintis, bet planuoja sveikesnius pavalgymus savaitės eigoje.

Reikės:

*6-7 porcijoms

  • 3 stiklinių tarkuotų cukinijų (2 nedidelės cukinijos)
  • 1 morkos
  • 3 kiaušinių
  • Pusės stiklinės permezano sūrio
  • 1 su puse stiklinės migdolų miltų arba maltų migdolų
  • 3 šaukštų smulkintų avižų
  • 1 česnako skiltelės
  • 1 šaukštelio bazilikų

Paruošimas:

  1. Smulkią tarka sutarkuoti cukinijas ir morką.
  2. Kiaušinius išplakti, sumaišyti su permezanu, migdolų miltais, smulkintomis avižomis, įspausti česnaką ir pabarstyti prieskoniais, žiupsniu druskos ir pipirų.
  3. Tada sumaišyti masę su tarkuotomis daržovėmis. Supilti į stačiakampę formą, kepti iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40 min.

Atsakyti

Naviguoti