Agurkų, fetos ir kuskuso salotos su kepintais kedrų riešutais

Karštomis vasaros dienomis dažniau norisi vėsesnio ir gaivinančio maisto, daugiau šviežių daržovių salotų. Bet nesinori ir išalkt po valandos, pavalgius tik daržovių. Jeigu reikėtų išrinkti birželio top receptą, tai sakyčiau, kad naujai išbandytos agurkų, fetos ir kuskuso salotos yra būtent tokios. Jau nežinau kelintą kartą jas gaminu, bet labai patiko deriniai. Gaivus skonis, lengvas citrusinis  padažas ir neįtikėtinai sotu,

Reikės:

*2 porcijoms

  • 1 ilgavaisio agurko
  • Pusės raudonojo svogūno 
  • 4 šaukštų kuskuso
  • 50 g fetos sūrio
  • 2 šaukštų pakepintų kedrinių pinijų
  • 1 šaukštelio kumino miltelių
  • Pusės citrinos
  • 1 saujos smulkintų šviežių petražolių ir kalendros
  • 1 šaukšto alyvuogių aliejaus
  • Žiupsnio druskos

Paruošimas:

  1. Kuskusą užplikykite dvigubu kiekiu verdančio vandens ir uždengę palaikykite 5 minutes.
  2. Agurką perpjaukite išilgai ir supjaustykite riekelėmis.
  3. Svogūną susmulkinkite griežinėliais.
  4. Fetą susmulkinkite iki trupinėlių arba supjaustykite mažais kubeliais.
  5. Visus ingridientus sudėkite į dubenį, suberkite paruoštą kuskusą, užspauskite citrinos sultimis, užlpilkite aliejumi ir pabarstykite prieskoniais, žolelėmis bei kedrinėmis pinijomis. Viską sumaišykite ir ragaukite.

Atsakyti

Naviguoti