Aštrios morkų salotos su sezamų sėklomis ir kalendra

Kartais man būna tokie tarpsniai, kai norisi labai paprastai ir greitai pagaminamo, bet dar nenusibodusio maisto. Ir lengviausia tai padaryti žaidžiant su jau žinomais produktais, kuriuos visada turiu šaldytuve, bet bandant naujus prieskonių derinius. Taip gavosi ir šįkart, kai galvojau, kokį garnyrą paruošti iš morkų. Norėjosi kažko aštresnio, su azijietišku atspalviu, todėl eksperimentavau su korėjietišku morkų salotų receptu. Jeigu esate ragavę ar gaminę šį receptą, tai galbūt bus įdomu sužinoti, jog jis atsirado tuomet, kai Korėjos emigrantai persikėlė į dar tuometinę sovietinę Rusiją ir neturėdami reikiamos rūšies kopūstų, adaptavo savo tradicinį kimchi receptą naudodami morkas. Gavosi tikrai vertos dėmesio aštrios morkų salotos su sezamų sėklomis, kurios tinka prie žuvies, mėsos, kartu su humusu, todėl tikrai yra įtraukiamos į mėgstamiausių patiekalų sąrašą.

Reikės:

*2-3 porcijoms

  • 3 didelių morkų
  • 3 česnako skiltelių
  • 1 saujos šviežių kalendros lapelių
  • 1 šaukšto rūkytos arba paprastos paprikos miltelių
  • 1 šaukšto čili paprikos miltelių
  • 1 šaukšto maltų kalendrų sėklų
  • 1 šaukštelio druskos
  • 1 šaukšto sezamų aliejaus
  • 1 šaukšto alyvuogių aliejaus
  • 1 šaukšto obuolių acto
  • 1 šaukštelio medaus
  • 1 šaukšto sezamų sėklų

Paruošimas:

  1. Morkas sutarkuoti arba supjaustyti plonomis juostelėmis.
  2. Kalendros lapelius ir česnakus smulkiai supjaustyti.
  3. Visus prieskonius suberti ant morkų.
  4. Aliejų, actą ir medų sumaišyti ir apšlakstyti morkas. Viską dar kartą sumaišyti.
  5. Sezamų sėklas lengvai pakepinti ir apibarstyti paruoštas morkų salotas.
  6. Galima palaikyti valandą šaldytuve, tuomet morkos įgauna dar intensyvesnį skonį.

Atsakyti

Naviguoti