Buratos salotos su traškiais persikais ir skrudintomis saulėgrąžomis

Jeigu nesate ragavę buratos, tai tiesiog privalote tai padaryti. Tiems, kas dar neturėjo progos paragauti, tai burata yra tiesiog dieviško skonio, tirpstanti burnoje mocarelos sūrio sesė su minkštu grietinėlės viduriu. O salotos su burata yra tiesiog būtinybė norintiems pasimėgauti vasariškomis daržovėmis, šviežiomis žolelėmis ir vaisių gaiva. Dabar pats persikų sezonas, todėl prie minkštutėlio sūrio jie tinka dar labiau nei pomidorai. Jeigu rengiate vakarienę draugams, ar tiesiog patys norite pasimėgauti sočiomis, bet neapsunkinančiomis ir pilnomis skonių salotomis, tai buratos salotos su traškiais persikais ir skrudintomis saulėgrąžomis yra pati geriausia mintis.

Reikės:

4-6 porcijoms

  • 3 didelių persikų
  • 3 rutuliukų buratos arba mocarelos sūrio
  • 2 saujų sultenės salotų
  • 2 saujų gražgarstės salotų
  • 3 vidutinio dydžio agurkų
  • Pusės stiklinės saulėgrąžų sėklų
  • 1 saujos šviežių bazilikų
  • 2 šaukštų alyvuogių aliejaus
  • Žiupsnio druskos

Paruošimas:

  1. Saulėgrąžų sėklas paskrudinti sausoje keptuvėje, kol šiek tiek apskrus.
  2. Agurkus supjaustyti plonais šiaudeliais.
  3. Persikus perpjauti pusiau, išimti kauliukus ir supjaustyti skiltelėmis.
  4. Bazilikus susmulkinti.
  5. Į salotų dubenį ar didesnę lėkštę suberti sultenes, gražgarstes ir agurkus. Sūrio kamuoliukus sudėti centre, persikus sudėlioti ant salotų. Viršų apibarstyti saulėgrąžomis, bazilikais ir druska. Viską apšlakstyti alyvuogių aliejumi.

 

Atsakyti

Naviguoti