Virtinukai su avižomis ir jogurtiniu uogų padažu

Valgydavote virtinukus arba virtus varškėtukus vaikystėje? Man tai čia tikriausiai vienas labiausiai vaikystę primenančių patiekalų. Bet ir dabar keptus varškėčius arba virtinukus gaminu bent kartą per savaitę vakarienei. Kalbant apie virtinukus, tai man jie taip patinka, nes yra labai greitai paruošiami, o reikiamų produktų beveik visada turiu šaldytuve. Be to, tai yra labai švelnus ir neapsunkinantis virškinimo maistas, kuris idealiai tinka vakarienei ar pusryčiams. Kurdama receptą ieškojau, kokia maistingesne alternatyva galėčiau pakeisti baltus miltus, bet kolkas savo tekstūra ir skoniu labiausiai patiko virtinukai su avižomis, todėl siūlau ir jums juos išbandyti. Gaunasi labai minkštučiai rutuliukai, kuriuos dažniausiai pagardinu natūraliu jogurtu, šaldytomis ar šviežiomis trintomis uogomis.

Reikės:

*2 porcijoms

  • 250 g varškės
  • 1 stiklinės avižų sumaltų iki miltų
  • 1 šaukšto chia sėklų
  • 2 kiaušinių
  • 1 šaukštelio cinamono
  • 1 šaukštelio vanilės ekstrakto
  • Žiupsnio druskos

Padažui:

  • 3 didelių šaukštų natūralaus jogurto
  • 1 saujos šviežių ar šaldytų uogų
  • Pusės banano

Paruošimas:

  1. Varškę sutrinti su kiaušiniais.
  2. Avižinius dribsnius sumalti maisto smulkintuvu iki miltų ir suberti į varškės masę.
  3. Chia sėklas, cinamoną, druską ir vanilę taip pat suberti į varškę ir gerai išmaišyti.
  4. Puode užvirti vandenį, kol pradės burbuliuoti.
  5. Rankomis suformuoti nedidelius rutuliukus ir varškės masės ir sumesti juos į verdantį vandenį.
  6. Virti 10-15 minučių.
  7. Padažą sutrinti blenderiu ar šakute.
  8. Virtinukus geriausia ištraukti kiuarasamčiu arba prieš pateikiant, nupilti vandenį iš puodo.
  9. Pagardinti jogurtiniu padažu, šviežiomis uogomis ar vaisiais.

 

Atsakyti

Naviguoti