Orkaitėje kepta avižinė košė su obuoliais ir cinamonu

Su košėmis man atrodo būna labai aišku: arba jas mėgsti arba išvis jų nekenti. Nepasakyčiau, kad aš pati labai dažnai valgau košę, bet šįkart ieškojau recepto, kurį būtų galima iš vakaro pasiruošti pusryčiams, kai rytais nėra laiko gaminti ir kurį galėčiau lengvai įsimesti į rankinę. Iš tikrųjų, gaminau iš to, kas buvo po ranka. Tokie jau „pavargę” taškuoti bananai, kurie puikiausiai tinka saldumui ir naminiai obuoliai, kurie irgi prašėsi greičiau būti suvalgomi. Ir gavosi orkaitėje kepta avižinė košė, kuri kitą dieną liko minkštutė ir net primenanti pyragą. Todėl tikrai ketinu gaminti ją kelių dienų pusryčiams ar kaip greitą maistingą užkandį prie arbatos.

Reikės:

  • 2 bananų
  • 1 kiaušinio
  • 210 g avižų dribsnių (1,5 stiklinės)
  • 60 g riešutų (saujos)
  • 2 obuolių (1 pjaustyto kubeliais, vieno tarkuoto)
  • 1 šaukštelio cinamono
  • Pusės stiklinės pieno

Paruošimas:

  1. Bananus sutrinti, gerai sumaišyti su kiaušiniu.
  2. Avižas suberti su bananais.
  3. Riešutus susmulkinti peiliu ir suberti į košės masę.
  4. Vieną obuolį sutarkuoti, o kitą supjaustyti kubeliais ir sudėti į bendrą masę.
  5. Įberti cinamono ir supilti pieną.
  6. Visą masę gerai išmaišyti, supilti į kepimo formą ir dėti į 180 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepti 20-30 minučių, kol viršus nebebus šlapias.

Atsakyti

Naviguoti