Imbierinė morkų sriuba šaltiems rudens vakarams

Ilgi ir tamsūs rudeniški vakarai tiesiog prašosi būti praskaidrinami ryškiomis maisto spalvomis. Ir bent jau man, šaltuoju metų laiku norisi sotesnio šilto maisto. Todėl trintos sriubos dubenėlis pietums ar vakarienei yra tas maistas, kuris ne tik lengvai virškinamas, bet ir suteikia labai daug pasitenkinimo. Jau kurį laiką vis norėjau paeksperimentuoti su trintomis morkų sriubomis ir beieškant įkvėpimo, vis rasdavau morkų sriubos receptus su imbieru. Ir nors imbierą tikrai dažnai naudoju gamindama, bet iki šiol man kažkaip morkų ir imbierų derinys atrodė keistai ir nepernelyg patraukliai. Bet kaip aš klydau! Tai tiesiog tobulas derinys, imbieras sriuboje beveik nesijaučia, bet atsveria morkų saldumą ir suteikia sriubai pikantiškumo. Šita imbierinė morkų sriuba su šlakeliu grietinėlės ar kokosų pieno ir skrudinta česnakine duonele yra geriausias pasirinkimas ieškantiems žiemiško, lengvai paruošiamo ir sotaus patiekalo.

Reikės:

*2-3 porcijoms

  • 3 didelių morkų
  • 1 svogūno
  • Pusės mažos cukinijos
  • 3-4 skiltelių česnako
  • 1 šaukšto ciberžolės miltelių
  • 1 šaukšto tarkuoto imbiero
  • 3 stiklinių vandens
  • 1 natūralaus sultinio kubelio
  • 3-4 šaukštų grietinėlės ar kokosų pieno
  • Žiupsnio druskos
  • Šlakelio alyvuogių aliejaus
  • 1 šaukštelio pakepintų sezamo sėklų

Paruošimas:

  1. Morkas, cukinijas ir svogūnus supjaustyti mažais kubeliais.
  2. Sriubos gaminimo puode įkaitinti alyvuogių aliejų ir sumesti visas supjaustytas daržoves. Lengvai apkepti, kol daržovės šiek tiek suminkštės (apie 10 min).
  3. Įspausti česnaką, suberti ciberžolės miltelius ir smulkia tarka įtarkuoti imbiero.
  4. Viską užpilti verdančiame vandenyje ištirpintu sultiniu ir virti 15-20 minučių ant nedidelės kaitros.
  5. Sriubą sutrinti rankiniu blenderiu ar maisto kombainu, supilti į lėkštes, ant viršaus užpilti šlakelį grietinėlės ar kokosų pieno, apibarstyti sezamais ir žiupsneliu druskos.

Atsakyti

Naviguoti